MS Finnmarken vil ha en sentral plass i det nye Hurtigrutemuseet, og da ikke bare reint fysisk inne i anlegget. Om bord skal besøkende få gode opplevelser, og en følelse av å reise tilbake i tid.

Promenadedekket, der de ulike salongene ligger vil bli hjertet i museet. Derfor går Museum Nord inn med ca 1 million kroner til renovering og restaurering av tre av salongene.

Restauranten, eller 1.plass spisesal som er den riktige benevnelsen, har gjennom tidene, også etter at skipet kom på land, blitt benyttet til hyggelige middagstilbud. De som har vært om bord vil huske at denne salongen har et tydelig preg av 80-tallet, etter siste oppgradering da Finnmarken enda seilte.

Allerede ligger midten av 80-tallet trettifem år bak oss. Dermed er dette tiåret igjen blitt interessant i motebildet, tekstiler, interiørdesign osv. Vi har valgt å ta vare på dette tidsbilde i restauranten, og finne tilbake til det opprinnelige uttrykket. Et museumsbesøk  vil også bli ei vandring i ulike tiår av skipets seilas.

I restauranten trekker vi opp stolene og legger nytt vegg-til-vegg-teppe. Vi har engasjert møbelsnekker Per Stegarud til å lede arbeidet med demontering av stoler, og stripping av stoff og skumgummi i rygg og seter. Disse er kjørt til Stene AS i Harstad som driver med søm, trekking og stopping av møbler. Der fant vi også de riktige fargekombinasjonene basert på den originale interiørboka, tilhørende skipet.

Mandag 9.desember kom Edvin Stene med de nyopptrukne setene og ryggene. Vi ble veldig begeistret! Per Stegarud har pusset opp ei av stolrammene, og når vi satte dette sammen fikk vi virkelig bevist hva farger gjør med møbler, rom og opplevelser. 1. plads spisesal vil bli et flott rom om bord, og her vil man kunne sette seg ned med kaffe, kaker og mat.

Her vil vi også kunne tilby flotte middagsopplevelser.